پلی متیل متاکریلات / دگالون PMMA

پلی متیل متاکریلات / دگالون PMMA

پلی متیل متاکریلات یا PMMA یک پلیمر شفاف و سخت است که به عنوان یک جایگزین برای شیشه در بسیاری از کاربردهای صنعتی، دارویی و دکوراسیونی استفاده می‌شود. این مواد همچنین به عنوان یک جایگزین برای پلاستیک‌های سخت و شفاف در صنعت خودرو، هواپیما و ابزارهای پزشکی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. PMMA سبک، ضد خش و ضد ضربه است و در برابر نور خورشید، رطوبت و شرایط جوی سخت نیز مقاوم است. علاوه بر این، این پلیمر باعث افزایش شفافیت و روشنایی در محصولاتی می‌شود که در آن استفاده شده است.

برای ما پیام بفرستید

    اطلاعات تماس

    نشانی دفتر مرکزی:

    تهران، شهرک اکباتان، کوی بیمه ۳، کوچه ۶، پلاک ۱۵، واحد ۳

     

    شماره های تماس:

    02144655652 – 02144655651 

    09124500277 – 09122992435

    ایمیل:

    salarshimi.company@gmail.com

    آنچه در ادامه خواهید خواند...

    بزرگ ترین شیشه آکواریوم در جهان متعلق به آکواریوم Monterry Bay در کالیفرنیا می باشد که در ساخت آن از یک قطعه بزرگ پلی متیل متا کریلات که 16 متر طول، 5.5 متر ارتفاع و 33 سانتی متر ضخامت دارد، استفاده شده است. در این مطلب قصد داریم اطلاعات کافی و مناسبی را در ارتباط با پلی متیل متا کریلات، ویژگی ها و محدودیت ها و همچنین نحوه تولید و کاربردهای آن در اختیار شما علاقه مندان قرار دهیم. این پلیمر، نوعی رزین سنتزی ترموپلاستیک است که در اثر پلیمریزاسیون مونومر متیل متا کریلات ایجاد می شود. پلی متیل متا کریلات نوعی پلاستیک سخت و شفاف است که طیف گسترده ای از کاربردها را از جمله ساخت پنجره های ضد گلوله، نورگیرها، تابلوهای درخشان و شیشه جلوی هواپیما دارد و جایگزین مناسبی برای انواع شیشه محسوب می شود. این پلیمر به شکل گرانول های کوچک، قرص و یا ورقه های پلاستیکی در بازار وجود دارد. این پلیمر دارای جرم مولکولی بالایی است، تخریب ناپذیر می باشد و کاملا (صد در صد) قابل بازیافت است، به همین خاطر با محیط زیست کاملاسازگار است.

    این پلیمر توسط پلیمریزاسیون امولسیون، پلیمریزاسیون محلول و پلیمریزاسیون فله تولید می گردد. در واقع PMMA استر متا کریلیک اسید است که از پروپیلن تهیه شده از نفت خام به دست می آید. پلیمریزاسیون رادیکالی پلی متیل متا کریلات به دو روش بالک و امولسیونی صورت می پذیرد. در تولید یک کیلوگرم PMMA تقریبا دو کیلوگرم نفت مورد نیاز است. پلی متیل متا کریلات که توسط پلیمریزاسیون رادیکال تولید شده است، آتاکتیک و کاملا غیر قابل نفوذ می باشد.

    در ساختار پلی متیل متا کریلات، یک CH3 ( متیل ) وجود دارد که مانع از فشردگی ساختار این پلیمر می شود و راحتی چرخش آن را ممکن می سازد. بنابراین می توان گفت پلی متیل متا کریلات، نوعی ترموپلاستیک چقرمه، سبک، سخت و با دوام است. در واقع این پلیمر نصف جرم شیشه را دارد، با این حال مقاومت آن در برابر ضربه ده برابر شیشه است و می تواند نور مرئی را به خوبی از خود عبور دهد؛ اگرچه سال ها در معرض عواملی هم چون اشعه فرابنفش و شرایط نامساعد جوی باشد، بازهم مقاومت بالا به خراشیدگی، انتقال نور بالای 92 درصد و قابلیت رنگ پذیری نا محدود خود را حفظ می نماید. از جمله ترکیبات شیمیایی که می توانند بر روی پلی متیل متا کریلات تاثیر بگذارند، می توان به کتون ها، استرها و هیدروکربن های آروماتیک و یا کلرینه شده اشاره کرد. پلی متیل متا کریلات تحت تاثیر بسیاری از محلول های آبی مواد شیمیایی آزمایشگاهی همچون ضد عفونی کننده ها، اسیدهای معدنی رقیق، قلیاها و هیدروکربن های آلیفاتیک قرار نمی گیرد. در پلی متیل متا کریلات می توان به منظور بهبود خواص آن از موادی همچون کومونومرها، افزودنی ها و یا فیلرها استفاده کرد. به عنوان مثال می توان از کومونومر متیل اکریلات به منظور بهبود پایداری حرارتی آن استفاده کرد. همچنین افزودن نرم کننده می تواند دمای انتقال شیشه را اصلاح و مقاومت به ضربه را در PMMA افزایش دهد. استفاده از فیلرها در اصلاح برخی از خواص این پلیمر و همچنین کاهش هزینه صورت می گیرد.

    فرمول شیمیایی این ترکیب (C5O2H8)n می باشد و نام های دیگر آن شامل پلکسی پلس (plexiglass)، لوسیت (lusite)، پرسپکس (perspex) و شیشه اکریلیک (acrylic glass) است. چگالی این پلیمر برابر با 1.188 گرم بر سانتی متر مکعب و دمای ذوب آن نیز 150 درجه سانتی گراد است. میزان دمای انتقال شیشه ای آن 125 درجه سانتی گراد و گرمای ویژه آن نیز 1466 (J/kg.K) است. ضریب شکست آن 1.49 است و می توان پلی متیل متا کریلات را در دمای 2 تا 8 درجه سانتی گراد نگهداری کرد. PMMA در ترکیباتی همچون تیتراهیدروفوران، تولئن، سیکلوهگران، اتیل استات و کلروفرم محلول است.

    ویژگی های پلی متیل‌ متا‌کریلات PMMA

    • مقاومت بالا در برابر ضربه
    • مقاومت بالا در برابر خراشیدگی
    • قابلیت بالا در انتقال نور
    • عایق حرارتی مناسب
    • دوام و ماندگاری بالا
    • وزن پایین
    • شفافیت

    کاربردهای پلی متیل‌ متا‌کریلات PMMA

    همان طور که ذکر شد، پلی متیل متا کریلات به دلیل خواص بسیاری که دارد، طیف گسترده ای از کاربردها را نیز شامل می شود. از جمله حوزه هایی که پلی متیل متا کریلات بیشترین کاربرد را در آن دارد در ادامه بررسی شده است:

    پلی متیل متا کریلات به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه در بسیاری از موارد که در زیر ارائه شده است، جایگزین شیشه گشته است.

    • ساخت آکواریوم های مسکونی و تجاری به جای شیشه
    • مشاهده بنادر و ساخت کلاهک های فشرده زیر دریایی ها
    • ساخت مانع در زمین های هاکی به منظور جلوگیری از برخورد توپ هاکی به تماشاچیان
    • کاربرد در ساخت پنجره های هواپیما
    • کاربرد در ساخت شیشه ماشین های پلیس و ضد گلوله
    • کاربرد در ساخت برخی از لنزهای فانوس دریایی
    • کاربرد در ساختمان سازی و سقف ساختمان های شفاف (پارک المپیک در مونیخ)

    در صنایع آرایشی نیز با استفاده از PMMA، استندهایی از جنس اکریلیک ساخته می شود و به دلیل مقاومت بالا، بسیار محبوب می باشند. پلی متیل متا کریلات فراتر از یک پلاستیک و رنگ است. اغلب روغن های روان کننده و سیالات هیدرولیک، در دماهای بسیار پایین، کاملا چسبناک و ویسکوز می شوند. زمانی که در هوای سرد، لازم است تا با تجهیزات سنگین کار انجام شود، این مسئله مشکل ساز است. با افزودن مقدار کمی از PMMA در این روغن ها و سیالات، از ویسکوز شدن آن ها در دمای پایین جلوگیری به عمل می آید و ماشین ها می توانند تا دمای زیر 100- درجه سانتی گراد نیز فعالیت کنند.

    پنل های اکریلیک می توانند نور خورشید را به خوبی هدایت کنند و از پخش شدن آن در محیط نامناسب جلوگیری می نمایند. استفاده از این پلیمر در سایبان ها به منظور هدایت صحیح نور به ساختمان، می تواند نور خورشید را از پنجره به کف اتاق هدایت کند و سبب روشن تر شدن بخش های پشتی گردد. در صورتی که سقف اتاق نیز سفید باشد، میزان روشن شدن فضا دو چندان می گردد.

    پلی متیل متا کریلات به دلیل سازگاری با بافت انسانی، کاربرد بسیاری در ساخت لنزهای داخلی چشم دارد. لنزهای تماسی اکریلیک در جراحی آب مروارید در بیماران مبتلا به التهاب مکرر مفید است. لنزهای عینک نیز عموما از این پلیمر ساخته می شوند. از دیگر کاربردهای این ماده در صنایع پزشکی می توان به ساخت انواع ایمپلنت ها و پروتزها در بیماران ارتوپدی اشاره کرد. همچنین از این ماده در مایعات بیولوژیکی که به منظور بهبود زخم ها و چین خوردگی های پوست، به عنوان یک فیلر تزریق می شود، به کار می رود. از پلی متیل متا کریلات به صورت غیر قانونی در مکمل های بدنسازی در گذشته نیز استفاده شده است. در واقع این ترکیب می تواند در بدن انسان حجم ایجاد کند.

    از پلی متیل متا کریلات در ساخت رنگ های آکریلیک نیز که در هنر و نقاشی کاربرد دارد، استفاده می شود. به دلیل غیر حلال بودن PMMA در آب، بایستی از پلیمر دیگری به منظور سازگاری پلی متیل متا کریلات و آب استفاده شود. همچنین در معماری به منظور ایجاد فضاهایی شگرف، در ساخت آلات موسیقی همچون گیتار و در هنرهایی همچون مجسمه سازی نیز استفاده از پلی متیل متا کریلات به دلیل سبک بودن، هزینه پایین و انعطاف پذیری رایج می باشد. در دهه 1950 و 1960 نیز استفاده از لوسیت در جواهرات، بسیار مورد توجه قرار گرفت و توانست در این صنعت نیز جا باز کند.

    این پلیمر علاوه بر تمام ویژگی های مثبتی که دارد، محدودیت هایی نیز دارد، از جمله این که در برابر برخی از ترکیبات شیمیایی دچار ضعف است.

    شرکت سالار شیمی

    شرکت سالار شیمی با سال‌ها سابقه درخشان در این زمینه توانسته است توجه بسیاری از خریداران محصولات پلیمری و شیمیایی را به خود جلب کند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع محصولات شیمیایی قابل عرضه توسط سالار شیمی و همچنین نحوه خرید و قیمت خرید آنها می‌توانید با کارشناسان این مجموعه ارتباط برقرار کنید.

    با سپاس از همراهی شما عزیزان

    کلید اسکرول خودکار به بالا